kita jangan jadi mangsa fashion

fashion? oh fashion? oh oh fashion? oh oh oh fashion?
orang kata, kita jangan terlalu mengejar fashion sebab fashion takkan terkejar. tak boleh dikejar. sebab setiap masa fashion akan muncul yang baru. jadi kita jangan mengejar nya sebab silap silap kita boleh jadi mangsa fashion. betol kan?

kita tak boleh kejar fashion sebab setiap hari bulan masa saat ia akan datang yang baru. contohnya, dulu orang reti pakai tudung macam ni je


ha semua pkai tudung macam ni , main sarong je. lekas jugak senang kan? tapi sekarang siapa pakai tudung macam ni agak kurang menarik lah. smpai klaau i pakai tudung macam ni mesti along kata DIK BURUK LAH pkeje mak mesti kata "agak2 lah ana petang2 ko daah nak jadi kak limah" mungkin hodoh kan aku pakai ? HIHI * sila abaikan muka si penjahat belah kri tu aku takda gambar lain bah maaf

sekarang orang semua pakai tudung macam ni,
tapi tak lah sehodoh ini kan? ini kak limah bukan style.

tapi kadang kadang ada antara kita ni macam salah berfashion. tapi apekan daya? itu yang dorang rasa senang dan sengsara untuk orang lain tengok kan? HHAHHAHAHA. i bukan nak mengutok, tapi entah lah memang i nak mengutok lah. sebab gaya dorg cakap kat kita cam dorg ada itu ini bagai tiba tiba pakai dah cun. dh hot habis, ingat nak pergi London ke, Italy ke, rupanya nak pergi pasar malm dengan berpakaian-kan begitu? oh my god !
itu lah di namakan mangsa fashion kan? terlalu ikotkan orang sampai kita jadi gila paki bgai rupanya nak ke pasar malam jeeeeeeeeeeeeeee. boleh je nak pakai macam tu, tapi tempat kita pergi tu lansung tak sesuai. takkan kita nak pakai macam ni pergi pasar malam kan?
kaalau yuna pakai, kita tak boleh cakap ape sebab yuna kan artis. tapi mahu ke yuna pakai mcam ni pergi pasr malam? impossibleeeeeeeeeeeeee
 
tula lain kali kita jangan pandai cakp je, tapi bila kita buat kita pun tak sedar kan? ha kan dah cun cun tibatiba pergi pasar malam je. tu ter-over-dose lah tu.

baik kau pergi pasar malam pakai mcam ni ja, macam dah alang alang nak hot kan

kalau u pkai macam ni pergi pasar malam, confirm semua orang terdiam speechless habis tau ! seriousss youuuuuuuuuuuuuuuu.
okay kesimpulannya kita jangan terlalu kejar fashion sampai kita jadi mangsa fashion okay? kita pakai apa kita rasa senang, jangan ikot orang sebab tk semesti orang tu pakai cun kita pakai pun cun kan?

tapi yang ni bukan kejar fashion, tapi dia sememaang taak reti ber-fashion ! kesian nyaaaaa
I perlukan seseorang untuk mengajar i bergaya euwwww
*im shyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

saya harap saya tak menjadi slah sorang mangsa fashion euwwww ♥

1 comment: